ENDORFIN DANSSKOLA vit

DANSA MED OSS PÅ ENDORFIN

Vi har två olika koncept för dans på Endorfin. LES MILLS BORN TO MOVE™ för de yngre barnen i åldrarna 2-7 år och härliga ENDORFIN DANSSKOLA för våra ungdomar 6-16 år. Häng med oss för en aktiv vardag med massor av rörelseglädje och dans! Du hittar höstens kurser längre ner på denna sida.


ENDORFIN DANSSKOLA HÖSTEN 2022 

Vår alldeles egna dansskola där våra fantastiska danstjejer skapar egna  koreografier. Vi kör STREETDANCE och CONTEMPORARY för barn och ungdomar i åldrarna 6-16 år och vi lovar riktigt bra koreografier och härlig gemenskap!

HÖSTSCHEMA:

6-7 ÅR STREETDANCE   TISDAG 16.20  Linnea Jansson (nybörjare)
8-11 ÅR STREETDANCE    TORSDAG 18.05 Filippa Langwagen (nybörjare)
11-14 ÅR STREETDANCE    ONSDAG 16.00   Filippa Langwagen (nybörjare)
11-14 ÅR STREETDANCE   TORSDAG 16.30   Filippa Langwagen (fortsättning)
13-16 ÅR CONTEMPORARY  TISDAG 17.15   Linnea Jansson NYHET! (nybörjare)

ENDORFIN STREETDANCE
En kaxig dansstil med mycket attityd. Streetdance blandar flera olika dansstilar och ger bra fart och massa sköna moves. Vi fördjupar oss in mer in i teknik och utförande men med fokus på dansglädje!

CONTEMPORARY
Contemporary eller modern dans som det också kallas, har sina rötter i olika dansgenrer såsom balett och jazz. Stilen är uttrycksfull, emotionell och fri. Vi arbetar med att ansluta sinne och kropp genom organiska och flytande rörelser. En fantastisk klass för dig som tycker om att uttrycka dig genom rörelse och som vill arbeta både på smidighet och styrka.


INFORMATION:
Start: vecka 37
Antal tillfällen: 10
Uppehåll: vecka 44

Pris: Medlemspris 1095kr (medlemspris gäller årskortskund), icke medlem 1195kr
Betalning av kursavgift gäller som bokning. Vi ger er öppet köp tom 6 dagar efter första tillfället förutom 200 kr (första lektionen och administrationskostnader).

Anmälan:  GÖR DIN ANMÄLAN HÄR , i receptionen eller på telefon 0322-64 50 00. Har du frågor, ring oss eller maila till dans.alingsas@endorfin.seBORN TO MOVE™ HÖSTEN 2022 

Les Mills BORN TO MOVE™ finns på Alingsåsanläggningen och är ett koncept inom dans och rörelse för barn 2-7 år, uppdelat i tre  åldersintervall. Ambitionen med konceptet är att bidra till att barnen lär sig rörelseglädje och får en positiv självbild. Våra instruktörer har genomgått en gedigen grundutbildning och har licens för att undervisa. De deltar dessutom i fortbildning minst 2 gånger per år.


BORN TO MOVE HÖSTSCHEMA:
2-3 ÅR MÅNDAG  16.45  Josefina Eriksson
2-3 ÅR LÖRDAG   09.30   Annika Stark
2-3 ÅR LÖRDAG   10.30   Filippa Langwagen
2-3 ÅR SÖNDAG   10.00   Josefine Sahl

4-5 ÅR MÅNDAG   17.30  Josefina Eriksson
4-5 ÅR ONSDAG  16.00  Jennifer Sahl
4-5 ÅR FREDAG   16.30   Gabriella Drottz
4-5 ÅR LÖRDAG   10.15   Josefine Sahl
4-5 ÅR SÖNDAG   10.45   Josefine Sahl

6-7 ÅR TORSDAG   17.15   Filippa Langwagen


INFORMATION:
Start: vecka 37
Antal tillfällen: 10
Uppehåll: vecka 44


PRISER:

2-3 år  Medlemspris 795kr/Icke medlem 895kr (medlemspris gäller årskortskund)
4-12 år Medlemspris 1095kr/Icke medlem 1195kr (medlemspris gäller årskortskund)

Vid avbokning efter första kusttillfället återbetalas summan minus 200:- för administrativa avgifter.

Anmälan:  GÖR DIN ANMÄLAN HÄR , i receptionen eller på telefon 0322-64 50 00. Har du frågor, ring oss eller maila till dans.alingsas@endorfin.seKURSBESKRIVNINGAR BORN TO MOVE

2-3 år
I den yngsta gruppen är alltid en förälder med. Här är dans och rörelser berättelser från sagornas värld. Tillsammans bildar text, musik och rörelse en upplevd saga och syftar till att barnen ska känna tillhörighet, trygghet, nå sin förväntningar och ha roligt. Barn upplever nyfikenhet i berättelsen och vill veta vad som händer härnäst och känna sig duktiga. Rörelserna är mycket enkla men ger kraftfulla vägar till kroppskännedom och balans. Musiken är oftast på svenska och höjdpunkten är en uppvisning genomförd av barnen i slutet av terminen.
Klädsel: Mjuka jympaskor, sockeplast och ledig klädsel.

4-5 år
I den här gruppen är de flesta barn med utan sin förälder. Men om man behöver så får naturligtvis föräldrarna vara med. Originalmusiken är skriven för att engagera barnen i en berättelse, bygga upp självförtroende och utveckla färdigheter. Rörelserna barnen gör till berättelsen utvecklar balans, koncentration, förmågan att tolka musik och röra sig till en rytm. Vi fortsätter dansa i sagornas värld, en magisk värld fylld av fantasi och skratt. Musiken är till största delen på svenska och efter 10 veckor avslutas kursen med en uppvisning.
Klädsel: Ledig klädsel, mjuka skor typ sockeplast så att barnet kan känna golvet och sträcka fötterna.
Avslutning: Terminen avslutas med en ”dansshow” då alla är välkomna. Mer info under terminen.

6-7 år
I den här åldersgruppen introduceras basövningar inom träning. Rörelserna är anpassade till åldersgruppens nivå och blandas med lek och skratt. På så sätt bygger barnen upp sina färdigheter och sitt självförtroende. Här har instruktören möjlighet att anpassa upplägget efter gruppen för att behålla barnets motivation, fokus och intresse. Genom rörelser utvecklar barnen sin kroppsmedvetenhet, balans, koordination och kontroll. Musiken är på både svenska och engelska och vi sjunger med i texterna som vi rör oss till. En klass är 45 minuter.
Klädsel: Ledig klädsel, jympaskor eller sockeplast.
Avslutning: Terminen avslutas med en ”dansshow” då alla är välkomna att titta. Mer info kommer under terminen.