endorfin sprayad banner

ENDORFINS UTVECKLINGSGRUPP

Har du tränat CrossFit regelbundet ett tag och är nyfiken på att utmana dig vidare? Utvecklas i vissa moment? Kanske tävla? För att nå dit kanske du behöver öva lite extra på vissa moment och det är lätt att börja snegla på olika typer av träningsupplägg för att utvecklas.

Våra klasser är i första hand upplagda för att du skall träna styrka, kondition, balans och rörlighet för att bli bättre förberedd för “livet”. Fokus ligger oftast inte på svåra gymnastiska moment eller de allra tyngsta vikterna.

När man utövar CrossFit på egen hand (inte i ledarledda grupper) så är det Idrotten CrossFitman utövar- inte gruppträningsformen, oavsett på vilken nivå man befinner sig. När man börjar träna mer på egen hand, är det lätt att glömma varför man började med CrossFit– för många är det ju gemenskap och guidningen från en coach som är viktig för att behålla motivationen i sin träning. Därför har vi skapat ”Utvecklingsgruppen”. Där håller du kvar din träning på klasser några dagar i veckan, tillsammans med andra och med en coach, men tränar också på egen hand.

HUR FUNKAR UTVECKLINGSGRUPPEN?

Den stora skillnaden mot att gå på klasser, är att coachen vet vilka pass du kommer att träna varje vecka, så det är lättare att fokusera på att förbättra vissa saker (olika tekniker, styrka mm).

Du gör tester i början på upplägget och gör sedan uppföljningstester efterhand, för att se att du utvecklas i rätt riktning.

Du kör 2-3 DAGENS WOD varje vecka + 2-3 egna pass. Passen tar 60-90 min.

Fördelen med just utvecklingsgruppen, är att den tar hänsyn till dagens WOD och därför kan du alltid välja om du vill gå på en klass för att det passar dig bättre, utan att riskera att överbelasta kroppen.

Som medlem i utvecklingruppen har du tillgång till programmering med instruktionsvideos för många övningar och chatt med coachen för att ställa frågor via vår APP, Club Endorfin

Passen publiceras senast på söndag inför kommande vecka.

KOSTNAD & ANMÄLAN

149kr/ månad (löpande avgift per månad, utan bindningstid)

Vill du vara med i utvecklingsgruppen, så skicka mail till: jonna@endorfin.se

VAD KRÄVS FÖR ATT VARA MED?

Förutom att vilja vara med, så tror vi att du tränat CrossFit regelbundet minst 6 månader (kanske längre om du inte tränat någon annan motionsform/idrott innan). Du klarar de flesta momenten på klasserna ”RX” och vet skillnaden på olika lyft (från golv, hang, power/squat m.fl.). Att veta skillnaden betyder inte att du måste behärska allt felfritt, men du vet vad du behöver förbättra.

Du skall kunna hänga i riggen (deadhang) och stå på händer mot en vägg samt självklart vara skadefri i din rörelseapparat i stort. Har du gamla skador som du vet hur du kan hantera, är det inget hinder.

Du behöver vara beredd på att utföra de flesta av passen i programmeringen i veckorna för att utvecklas som det är tänkt, byter du ut mycket eller lägger till annan träning, så rådgör gärna med coachen kring det, så det blir en bra balans.

VI SER FRAM EMOT ATT FÅ GUIDA DIG!