SV_D3Q0657 kettlebell ovanbild

På Endorfin ger vi dig de bästa förutsättningarna för ett aktivt och hälsosamt liv. Våra personliga tränare, instruktörer och coacher erbjuder, förutom individuell träning och träning i grupp, även kurser med olika inriktning. Kurserna är framtagna i samråd med utvecklingsansvarig och ger dig som medlem en möjlighet att utvecklas och nå dina mål ihop med andra människor. Gemenskapen och känslan av att tillhöra ett sammanhang är viktiga ingredienser för ett lyckat resultat.

KURSER ALINGSÅS

 

KOSTUTMANINGEN – Ta chansen att få hjälp med kosten under 6 veckor! Kostutmaningen är för dig som tränar och tycker att du äter hälsosamt men vill ha synligare resultat. 

DETTA INGÅR I KOSTUTMANINGEN:

 • Kostföreläsning- 45 minuter med näringslära, energibehov och upplägget för kostutmaningen.
 • Mätning med InBody-vågen- en mätning där du ser förhållandet mellan muskler och fett och även fördelningen på kroppen.
 • Upplägg för 6 veckor som är anpassat för olika energibehov och en receptbank. Kostutmaningen utesluter inga livsmedel, men fokuserar på hälsosamma val och val som överensstämmer med dina resultatmål.
 • Alla deltagare samlas i en sluten facebookgrupp som endast är öppen för deltagarna i kostutmaningen. Här kan alla som deltagare diskutera och stötta varandra, dela med er av bra recept, erfarenheter och även ställa frågor om upplägget.
 • Slutmätning InBody samt tips för att fortsätta med de nya kostvanorna. Du som är med skall vara beredd att satsa 100% under 6 veckor. Du behöver registrera din kost under några dagar i starten av programmet (gärna längre).

Pris:  995kr/person, anmälan i receptionen.
Kursledare:  Jonna Albrektsson, Hälsopedagog och Personlig tränare
Start: Måndag 4/6 kl.18.30-20.00 (föreläsning inklusive InBodymätning). Resterande av kursen är ”online”.

 

VÅGA YOGA!

Har du en önskan om att börja yoga, men känner att du inte riktigt vågar ta steget? Då har vi något för dig. Under mars erbjuder Endorfin en exklusiv möjlighet att testa yoga i liten grupp. Kursen är anpassad för dig som är nybörjare utan förkunskaper och ger dig möjlighet att på ett tryggt sätt och med stor tillgång till personlig guidning få en genomgång av grunderna i yoga.

Som deltagare får du under kursen:

 • Öva på grundläggande andningstekniker i yogan
 • Genomgång av de vanligaste yogapositionerna
 • Lära dig att göra en solhälsning
 • Hjälp att hitta rätt teknik i positionerna för att träna effektivt och säkert
 • En chans att våga testa yoga i en trygg och liten grupp med en erfaren lärare

Lärare på kursen är Lisa Flink:
”För mig är yoga ett sätt att lyssna in till kroppens behov, och praktisera därefter. Något som tar tid att lära, men som man alltid har nytta av. På eller utanför mattan. Jag vill bjuda in dig som känner nyfikenhet inför att praktisera yoga, dig som upplever dig för stel för att yoga, och även dig som undrar om yoga är träning nog. ”Even the expert of anything was once beginner”

Kom och våga med mig!  Namasté Lisa”

Intresseanmälan till receptionen på telefon 0322-64 50 00. Vi startar grupper utefter intresse.
Pris: 995:-, anmälan via receptionen eller till simon@endorfin.se

 

MAMMA BARN – Kursen för dig som vill stärka kroppen efter graviditeten!

Träning för mammor med barn. Vi rekommenderar att du varit på efterkontroll hos barnmorska innan du påbörjar kursen. Vi kör fysisk träning där vi blandar styrka, mobilitet och lättare kondition. Kursen är väldigt populär så gör din anmälan nu!

Plats: Endorfin Alingsås
Kursstart: 12/9, 10 tillfällen med uppehåll vecka 44. Sista tillfället vecka 47.
När: Onsdagar kl.10.30-11.15, 45 minuter.
Anmälan: Anmälan till receptionen eller på telefon 0322-64 50 00. Begränsat antal platser.
Pris: Gratis för medlemmar, icke medlemmar 1095:-
Kursansvarig: Emma Hurtig


GRAVIDYOGA
– Kursen för dig som vill stärka kroppen under graviditeten!

För dig i andra eller tredje trimestern. Ett av de bästa sätten att stärka kroppen under graviditet och förbereda inför förlossningen är att yoga. Yogans positioner och andningstekniker kan dessutom bidra till att minska besvär såsom svullnad illamående och oroskänslor. Nu finns en särskilt utformad kurs för dig som är gravid och nyfiken. Upplägget passar både nya och vana yogautövare.

Plats: Endorfin Alingsås
KurstartHöst 2018
När: Onsdagar 16.30-17.40
Kursansvarig: Camilla Oldberg
Pris: Medlemspris: 595:-, icke-medlem 995:-, intresseanmälan görs i receptionen eller på telefon 0322-64 50 00.

 

KURSER LERUM

KOSTUTMANINGEN

Ta chansen att få hjälp med kosten under 8 veckor! Kostutmaningen är för dig som tränar och tycker att du äter hälsosamt men vill ha synligare resultat. 

DETTA INGÅR I KOSTUTMANINGEN:

 

 • Kostföreläsning- 45 minuter med näringslära, energibehov och upplägget för kostutmaningen.
 • Mätning med InBody-vågen- en mätning där du ser förhållandet mellan muskler och fett och även fördelningen på kroppen.
 • Upplägg för 8 veckor som är anpassat för olika energibehov och en receptbank. Kostutmaningen utesluter inga livsmedel, men fokuserar på hälsosamma val och val som överensstämmer med dina resultatmål.
 • Alla deltagare samlas i en sluten facebookgrupp som endast är öppen för deltagarna i kostutmaningen. Här kan alla som deltagare diskutera och stötta varandra, dela med er av bra recept, erfarenheter och även ställa frågor om upplägget.
 • Slutmätning InBody samt tips för att fortsätta med de nya kostvanorna.Du som är med skall vara beredd att satsa 100% under 8 veckor. Du behöver registrera din kost under några dagar i starten av programmet (gärna längre).

Pris:  995kr/person
Kursledare:  Jonna Albrektsson, Hälsopedagog och Personlig tränare
Start:  Måndag 14/5 kl.18-19,30

GRAVIDYOGA – Kursen för dig som vill stärka kroppen mentalt & fysiskt under graviditeten!

Ta hand om din kropp med träning helt anpassad för den gravida kroppen. Främja lugn och avslappning. Lär dig mer om förlossningsförberedelse och få möjlighet att träffa andra som står inför samma livsförändring som du.


INFORMATION:
Tid/dag: Måndagar 16:00 med start 9/4
Kursledare: Agnes Granberg
Pris: 1095:- för medlem, 1295:- för icke medlem 8 tillfällen, 75 min per gång
Start: vecka 15
Antal platser: 14 st (minst antal deltagare 6 st)

OM KURSEN:
Under denna kurs får du övningar och verktyg från yoga, pilates och modern psykologi för att du ska må så bra som möjligt under din graviditet, för att du med ett större lugn ska kunna möta förlossningen och för att du ska få ha större ork när bebisen väl är där.

I kursen tar vi tillvara på pilates-metodens smarta övningar för att stärka och stabilisera hela kroppen med extra stort fokus på mage, höfter och rygg. Med  dessa övningar kan du minska risken för besvär och främja en stark kropp som orkar genom fortsatt graviditet, förlossning och den första tiden med en bebis.

Från yogan tar vi med oss stärkande positioner, välbehövlig utsträckning av stela muskler och framförallt andningsövningar och meditation som passar under graviditeten. Från den moderna psykologin får du lära dig några enkla tekniker och principer som kan hjälpa dig både att hantera de kroppsliga och mentala förändringar som sker under graviditeten och som kan vara till hjälp under din förberedelse inför förlossningen.

Vid kursens sista tillfälle är du välkommen att ta med en eventuell partner då detta tillfälle kommer att fokusera extra mycket på förlossningsförberedelse.

Kursledare är Agnes Granberg som arbetat som yoga- och pilateslärare sedan 2007. Hon är också lic. personlig tränare med mångårig erfarenhet av att vägleda gravida i träning. Agnes är även leg. psykolog och har i sin psykologroll haft möjligheten att träffa många gravida och nyblivna föräldrar inom barn- och mödrahälsovården som kommit med skilda frågor kring sin graviditet eller föräldraskapet.

FÖR VEM:
Kursen passar dig som är gravid oavsett vart i graviditeten du är. Det går lika bra att gå kursen i början som i slutet av graviditeten och skulle det vara någon övning just du inte har möjlighet att göra så får du alternativ av kursledaren.

 

VIRYAYOGA FÖR  STRESSHANTERING

Med leg. psykolog, KBT-terapeut & yogalärare Agnes Granberg

I denna kurs får du lära dig mer om varför vi blir stressade och du får kunskap om metoder från modern psykologisk forskning. Vid varje tillfälle får du träna en yoga anpassad just för dig med stress och/eller utmattning. I yogan tränar vi andningstekniker, mindfulness, meditation och avslappning samt fysiska yogaövningar som både förbättrar styrka och kondition. Varje kurstillfälle inleds med en mini-föreläsning kring ett tema som kan hjälpa oss att hitta till verktyg för mindre stress och bättre hälsa. Detta tema finns med även som fokus under yogaträningen. Det finns också möjlighet till reflekterande samtal med de andra kursdeltagarna.

 

Kursen kan både vara ett sätt att mjukt komma igång med träning, att finna en regelbundenhet i att ta hand om både din kropp, din hjärna och ditt känsloliv och ett sätt att lära dig mer om dig själv och vad som påverkar din stress. Från kursen får du med dig många olika slags verktyg som kan hjälpa dig att hantera din stress och påbörja de förändringar som just du behöver för att finna mer balans i livet.

 

Under kursen ägnas två tillfällen vardera åt följande teman:

 • Förstå och hantera stress. Varför återhämtning är så viktigt och hur vi finner motsatsen till stress.
 • Medveten närvaro/Mindfulness. Om att påminna sig om nuet.
 • Värderad riktning/Vad är viktigt i vårt liv: Hur kan vi skapa plats för det som gör livet värt att leva?
 • Acceptans, medkänsla/compassion. På vilket sätt hör förhållningssättet till oss själva ihop och andra ihop med stress?
 • Prestation, perfektionism, oro och andra stressfällor.

 

OM AGNES:
Kursledare är Agnes Granberg som är leg. psykolog, KBT-terapeut, yoga-lärare och lic. personlig tränare. Agnes har undervisat i yoga sedan 2007 och är även utbildad inom en rad andra träningsformer. Hon arbetar idag till vardags som psykolog med bland annat behandlingar för stress och utmattning och har även forskat kring just behandling av stressproblematik. Hon har ett stort intresse för kopplingen mellan kropp och psykologi – en koppling som blir mycket tydlig just då stressen blir för stor i en individs liv.

FÖR VEM?
Kursen är skapad för dig som vill bryta en negativ spiral av stress. Kanske känner du dig ständigt uppe i varv eller kanske känner du dig alldeles trött och utmattad efter en längre tid med stress. Kursen är tänkt att passa både dig som är sjukskriven på grund av stress och dig som vill stoppa en negativ spiral som skulle kunna leda till större hälsoproblem eller sjukskrivning. Kursen kan också passa dig som tidigare varit sjukskriven för stressrelaterad ohälsa och nu önskar förebygga att få liknande problem igen.

Pris: Medlem 2295:-, icke medlem 2595:-, kursmaterial inkluderat. 12 platser totalt.
Dag/tid: Torsdagar 13.30-15.00 med start 15/4
Anmälan: Via webshopen, receptionen eller på telefon 0302-228 90.
Övrig information: 8 tillfällen á 90 minuter, minst antal deltagare = 6 st

 

NYCKELN TILL BALANS – För dig som vill förändra din livsstil och ge din kropp bästa möjliga förutsättningar för att hantera vardagen. Ni hanterar stress, sömn, kost, återhämtning och träning. Se fram emot en fantastisk resa!

I kursen ingår:
-20 veckor med träning, kost & forum
-PT i grupp 2 ggr/v
-Kostupplägg för hela perioden
-2 större föreläsningar
-Individuellt träningsupplägg på gymmet
-Gemensamt frågeforum
-Kostregistrering i näringsprogram

Plats: Endorfin Lerum
Kursansvarig: Karin Svensson, personlig tränare.
Pris: 7495:-

Skicka ansökan till karin@endorfin.se med text om dig själv och varför just du ska vara med. Begränsat antal platser.


PT MAMMA
– PT-grupp för dig som vill få professionell hjälp med att stärka kroppen efter graviditeten. Kost, träning, återhämtning och individuell guidning längs vägen. Vi fokuserar på funktionell träning med specifika övningar för att stärka kroppen efter graviditeten.
Plats: Endorfin Lerum
Pris: 2775:- (vid 6 deltagare)
Kursansvarig: Karin Svensson
Kursstart: Gör din intresseanmälan till karin@endorfin.se så startar vi grupper efter behov.


MAMMA BARN
 TRÄNING – Klassen för dig som vill stärka kroppen efter graviditeten!
Varierad och anpassad träning för mammor med barn. Vi rekommenderar att du varit på efterkontroll hos barnmorska innan du deltar i träningen.
Plats: Endorfin Lerum
Tid: Onsdagar kl.10.00-11.00
Ansvarig: Karin Svensson, personlig tränare.
Medlemskap eller 10-kort krävs för att delta i denna träning. Du anmäler dig vecka för vecka via appen eller hemsidan.