senior ovan hemsida

LOGGA SENIORTRÄNING ENDORFIN

Endorfin har som vision att vara ”det självklara valet för alla som vill förbättra sitt kroppsliga och mentala välbefinnande”. Detta innebär att vi satsar på friskvård för alla, gammal som ung. Vårt utbud sprider sig genom alla stadier i livet – från nyfödd till pensionär. Vi vill helt enkelt skapa möjligheter för ett aktivt liv genom alla livets stadier. Vi tränar inte för att bli yngre utan för att hålla oss pigga långt upp i åren!

Träning och goda sociala relationer är ett bra sätt att hålla sig frisk och vital.  Du som är senior har möjlighet att delta i vår seniorgrupp… Eller seniorklubb som vi kallar det. För det är verkligen en gemenskap i gemenskapen. Vi blandar olika typer av träning, miniföreläsningar och andra aktiviteter, både på gymmet och i gruppträningssalarna. Efteråt tar vi en kaffe tillsammans. Vår seniorklubb ska förknippas med glädje och gemenskap, och Du är varmt välkommen! Seniorklubben är kostnadsfri oavsett vilket typ av medlemskap du har.

Att kropp och själ hör ihop är en självklarhet numera, och när vi rör på oss utsöndras en mängd må bra-ämnen som gör oss gladare, piggare, lugnare och mer tillfreds. Får vi dessutom vistas i dagsljus, andas frisk luft och det tillsammans med andra blir effekten på hälsan ännu större. I dessa tider värnar vi lite extra om denna träningen för att hålla sig stark & frisk ger stora hälsovinster.

SENIORTRÄNING ALINGSÅS


VÄLKOMMEN TILL  SENIORKLUBBEN PÅ ENDORFIN ALINGSÅS!

Vår seniorklubb erbjuder träning för dig senior ALLA vardagar i veckan. Fantastiskt roligt tycker vi och hälsar Er alla varmt välkomna! Vi vill skapa möjligheter till ett aktivt liv genom stärkande och säker träning på Endorfin. Måndag till fredag under högsäsong har du som senior möjlighet att delta i vår seniorgrupp. Härligt varierande och anpassad träning för att du ska stärka kroppen på bästa sätt. Vi uppmuntrar oxå till träning i gymmet och hoppas ni använt möjligheten till gymintroduktion för att kunna hålla igång träningen året om.

OBS! I rådande situation är  det viktigt att vi är 100% friska när vi är på Endorfin. Vi hjälps åt att hantera situationen genom att respektera avstånd, varandra och göra rent efter oss.

GRUPPTRÄNINGSSCHEMA VÅREN 2022 – START VECKA 2!

Måndag
09.00 VIRTUELL CYKEL THE TRIP 45 MIN – Denna klass bokas som ordinarie klasser.
10.00 PROMENAD 60 MIN,  Hans Gille. Alla är välkomna, både medlemmar och icke medlemmar!

Tisdag
08.00 SENIOR YOGA 45 MIN, Nicka Bratland
09.00 SENIOR CYKEL 45 MIN, Nicka Bratland
09.00 SENIOR ZUMBA, 40 MIN, Jeanette Göransson
09.55 SENIORYOGA 45 MIN – Jeanette Göransson
10.00 SENIOR GYM 55 MIN,  Fredrik Björme

Onsdag
09.10 SENIOR INDOOR WALKING 45 MIN, Björn Källhult
10.00 SENIOR PILATES & STYRKA 60 MIN, Nicka Bratland
10.10 SENIOR CORE 30 MIN, Björn Källhult

Torsdag
09.00 SENIOR CYKEL 30 MIN, Nicka Bratland
09.45 SENIOR YOGA 60 MIN, Nicka Bratland

Fredag
09.00 SENIOR STATION 60 MIN, Simon Nilsson
09.00 VIRTUELL CYKEL THE TRIP, virtuell instruktör

Vi bjuder såklart på kaffe efter träningen samt även frukt på tisdagar och fredagar. Du kan antingen ta med din fika eller sitta ner en stund i vårt café. Platserna är begränsade och bokning gäller för att delta. Bokning av klasserna sker via vår app, hemsida eller receptionen. Vänligen avboka minst två timmar innan klasstart vid förhinder. Har du frågor kring vår seniorträning eller vår övriga verksamhet kom gärna in eller ring oss på 0322-645000. Se fram emot ett aktiv liv tillsammans med oss!​

SENIORTRÄNING LERUM


VÄLKOMMEN TILL  SENIORKLUBBEN PÅ ENDORFIN LERUM!

Vår seniorklubb erbjuder träning för dig senior ALLA vardagar i veckan. Fantastiskt roligt tycker vi och hälsar Er alla varmt välkomna! Vi vill skapa möjligheter till ett aktivt liv genom stärkande och säker träning på Endorfin. Måndag till fredag under högsäsong har du som senior möjlighet att delta i vår seniorgrupp. Härligt varierande och anpassad träning för att du ska stärka kroppen på bästa sätt. Vi uppmuntrar oxå till träning i gymmet och hoppas ni använt möjligheten till gymintroduktion för att kunna hålla igång träningen året om.

OBS! I rådande situation är  det viktigt att vi är 100% friska när vi är på Endorfin. Vi hjälps åt att hantera situationen genom att respektera avstånd, varandra och göra rent efter oss.

SENIORKLUBBEN SCHEMA LERUM – START VECKA 2

MÅNDAG  
09:00    SENIOR CIRKEL 60 min – Catarina Tervo​
09:00    YOGA-MEDICINSK YOGA 60 min – Malena Billeqvist​

TISDAG         
09:00    SENIOR ZUMBA 60 min – Karin Svensson
09:00    SENIOR CYKEL 60 min – Jessica Strand​

ONSDAG       
09:00    SENIOR FUNKTIONELL 60 min – Karin Svensson
10:00    SENIOR YOGA 60 min – Lena Svedholm​

TORSDAG
09:00    PILATES  60 min – Marita Hess​
09:00    SENIOR INDOOR 30 min – Jessica Strand​
09:35    SENIOR CORE 30 min – Jessica Strand​

FREDAG           
09:00    YOGA-STRETCH & RELAX 60 min – Frida Nääs​

Vi bjuder på kaffe efter varje träningstillfälle samt även skorpor med ost på måndagar och torsdagar. Du kan antingen ta med din fika eller sitta ner en stund i vårt café. Platserna är begränsade och bokning gäller för att delta. Bokning av klasserna sker via vår app, hemsida eller receptionen. Vänligen avboka minst två timmar innan klasstart vid förhinder. Har du frågor kring vår seniorträning eller vår övriga verksamhet kom gärna in eller ring oss på 0302-22890. Se fram emot ett aktiv liv tillsammans med oss!​


KLASSBESKRIVNINGAR SENIORPASSEN LERUM

 

SENIOR CIRKEL 60 min
Stations- och cirkelträning där Du tränar igenom hela kroppen under olika intervaller. Du anpassar intensiteten efter Din egen förmåga och Dina egna mål. Kombinerad kondition och styrka.

 SENIOR FUNKTIONELL 60 min
Träning för hela kroppen där vi jobbar med enkla redskap och tränar så att vi blir starka i vardagen.

 SENIOR GYMPA 60 min
Klassisk, glad och energifull gympa då du använder egen kroppsvikt och tränar kondition och styrka.

 SENIOR CYKEL 60 min
Varierad konditionsträning med förändringar av fart, motstånd och positioner.

 SENIOR INDOOR WALKING 30 min – Nyhet våren 2022!
Effektiv konditionsträning till motiverande musik. Varierad konditionsträning med förändringar av fart, motstånd och positioner. Här guidar vi dig för att du ska få en bra och tydlig upplevelse.

 SENIOR CORE 30 min – Nyhet våren 2022!
En stark hållning är viktigt för att kroppen ska må bra i vardagen. Här stärker vi kroppens centrum genom övningar för magen och ryggen. Vi anpassar nivån på övningarna utifrån din erfarenhet och dagsform.

 SENIOR YOGA 60 min – Nyhet våren 2022!
Avstressande och samlande klass med fokus på smidighet, balans och mental avslappning. Klassen är anpassad för dig som är 60+.

 YOGA – MEDICINSK YOGA 60 min
En yogaform med fokus på andning, meditation och mjuka kroppsövningar.

 YOGA – STRETCH & RELAX 60 min
En lugn klass med mjuk stretching för hela kroppen. Här erbjuder vi lång avspänning och andningsövningar för dig som vill känna dig mer avslappnad.

 PILATES 60 min
Tränar styrka och rörlighet med fokus på balans, andning och avspänning. Pilates hjälper till att bygga upp styrkan i hela kroppen, med fokus på kroppens kärna, dvs bål och rygg.